Nieuws

"de Vlinderboom nieuwtjes"
Blijf op de hoogte van alle actualiteiten op openbare Jenaplanschool de Vlinderboom in Loon op Zand. Op de "Nieuws" pagina staan foto's en beschrijvingen van recente activiteiten.
30 april 2021
Een kippenhok bij de Vuurvlinders Tijdens het thema "De boerderij" bedachten de kinderen van groep 1-2, dat het leuk zou zijn om een echt kippenhok in de tuin te bouwen. Zo gezegd, zo gedaan. Dankzij de hulp van ouders is het kippenhok er gekomen.
Samen met de kinderen hebben Wouter en Lambert het kippenhok gebouwd. Zij zorgden voor alle materialen en voor 2 kippen.
13 april 2021
De Dagpauwogen in de zandbak En dan zitten opeens alle Dagpauwogen  (groep 7/8) in de zandbak. 
Het is koud, maar zonnig, dus alle jassen gaan uit, want ze zijn aan het graven en aan het overleggen.
Wat is hier aan de hand? Klik op het pijltje en lees er meer over.
11 februari 2021
Voorleeskampioen van Loon op Zand En de winnaar is..........Yara Heikamp van OJBS de Vlinderboom!
Wij zijn reuze trots op deze kanjer.
Yara gaat door naar de West-Brabantse kampioenschappen.
1 december 2020
Surprises Op de Vlinderboom zitten hele creatieve kinderen en ouders! In de Sinterklaasperiode wordt er door de leerlingen van groep 5 t/m 8 hard gewerkt om een zo mooi mogelijke surprise te maken voor een andere leerling.Natuurlijk is hulp van de ouders hierbij welkom.
De surprises zijn gisteren ingeleverd en uitgestald, zodat iedereen kan zien hoe mooi alles geworden is. Er staan natuurlijk geen namen op de surpirses, dus de leerlingen van de bovenbouw moeten nog 4 dagen wachten en bedenken welk pakje voor hen zal zijn.
10 november 2020
Circusweek op de Vlinderboom Deze week staat helemaal in het teken van circus.
Het schoolkamp in oktober zou in het teken van "circus" staan.
Door COVID-19 kon het schoolkamp niet doorgaan. Vandaar dat we nu op school een circusweek hebben.
29 oktober 2020
De Dagpauwogen (gr. 7/8) praten met minister Grapperhaus De Dagpauwogen hebben vanmiddag gesproken met minister Grapperhaus van Justitie. Ze spraken over een heel belangrijk onderwerp nl.: sexuele weerbaarheid met name via internet. De kinderen hadden al een hele middag les gehad over dit onderwerp van Frank Snijders en om 14.30 uur kwam de minister via beeldbellen op het scherm en mochten de kinderen  vragen stellen aan Ferd Grapperhaus.